PlayStation 4 vs. Xbox ONE co wybrać

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jar
    Classic
    • 2010
    • 24

Bardzo dziękuję za kolejne podpowiedzi, pokazujące gdzie szukać pomocy przy realizacji tego projektu.

Małe sprostowanie do tytułu postu, który może trochę wprowadzać w błąd jeżeli chodzi o cele jakie sobie stawiam. Moim pomysłem nie jest przeprowadzenie zaawansowanego tuningu wymagającego irracjonalnych nakładów finansowych, by dla idei odpowiedzieć na pytanie: "Ile wytrzyma silnik 2.0 TDI (typ: BMM)". Wszyscy bowiem wiemy, że nie jest on do tego bazą doskonała.

Samochód, który chcę usprawnić, nie jest tu świeżynką i wytyczać nowych szlaków nie będzie. Chciałbym, więc w ramach tego postu przeprowadzić dyskusję, gdzie jest racjonalna granica między kosztami, a efektami tuningu.

Wiem, że prosta odpowiedź brzmi - chiptuning (170KM) wygra w kategorii osiągi/koszty.
    I to jest jak najbardziej prawda.

Ja jednak, podchodzę do tego tak: chiptuning (170KM) fajna sprawa. Mimo to chciałbym pójść o krok dalej.
    Pytania na które szukam odpowiedzi to:
    1) Co jeszcze mogę zrobić, by jeszcze trochę te osiągi podnieść bez pisania się na skutki ekstremalnego tuningu?
    2) Z jakim poziomem kosztów muszę się liczyć?
    3) Gdzie najlepiej taka modyfikację przeprowadzić?
    4) Jakie zmiany względem standardowej eksploatacji samochodu trzeba wprowadzić by go za szybko nie zniszczyć?
    5) Jakie są maksymalne prędkości na poszczególnych biegach. (najlepiej wykresy prędkość obrotowa/prędkość pojazdu dla poszczególnych biegów. Same przełożenia poszczególnych biegów oraz przekładnia główna też mi wystarczą, bo można to wyliczyć w excelu lub na kilku stronach w necie)

Wiem, że odpowiedzi na te pytania już częściowo powyżej padły. Jednak, im więcej opinii i porad tym lepiej można zgłębić temat przed rozpoczęciem inwestycji. Zapraszam więc do dalszej dyskusji.
  • Evil
    Rider
    • 2009
    • 721

Witam, powoli zbliżają się święta i myślę nad zmiana konsoli (obecnie X360), posiada ktoś może już PS4 lub XO?
    Jakie plusy bądź minusy zauważyliście podczas grania i ogólnego użytkowania?

Ja bardziej skłaniam się na rzecz XO z powodu dość ciekawej propozycji kinecta, z tym że na razie nie ma za dużo pod niego gier ale na pewno w przyszłości się to zmieni.
    Oglądając parametry i czytając wszędzie że PS4 jest lepszy, to mnie jakoś nie przekonuje, bo ogólnie będę grał w PES i Forze także tu dużo nie potrzeba wymagań, a jakąś strzelanke to tylko czasami może pogram.
    Multiplayer i w PS4 i XO podobno ma być płatny, w XO wiem na pewno, a z PS4 to nigdzie nie potrafię doczytać czy wszystkie gry multi będzie trzeba opłacać czy tylko te których wydawca sobie zażyczy.
    Jeżeli chodzi o wybór pasa, to też lepiej trzyma mi się XO niż PS4, z tym że PS4 ma jeszcze ten dotykowy panel, ale w ilu to się grach przyda?
    XO wygrywa tez moim zdaniem odnośnie całego interface i możliwości (sklep z windowsa) oraz aplikacjami dzięki którym można np YouTuba oglądać itd. a to dobra opcja jak nie ma się SmartTV

Mimo wielu plusów wciąż znajomi mnie przegadują do PS4, ale jakoś nie potrafi nikt mi konkretów narzucić które by przeważyły szale na PS4, może wam się uda?

Oglądałem też ceny gier, fajną sprawą na XO jest np na allegro kupno 4 gier w wersji vouchera za 300zł, czyli do ściągnięcia na dysk i masz to jako własność, jest to pełny legal podobno.

Pograłem wczoraj w Forze horizon 2 i jestem w pełnym szoku atrakcyjności tej gry mimo że [początkowo o niej nie myślałem, bardziej mnie Forza 5 interesuje, bo wolę po torach się ścigać,ale nawet Horizon 2 mnie zaciekawiła.

W marketach wszędzie na PS4 jest tylko Fifa 15 prezentowana i jakoś granie w nią mnie nie przekonuje, może to też z powodu że jestem maniakiem bardziej PES niż Fify

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

Pracuję...